Tuesday, December 7, 2010

Jealousy..

i'll definitely could not call the man that i don't really know in such a way as I have dignity..macam ni ke dunia blogging ni wey?..tau la korang nak buat kawan kat sini..tapi agak2 la..

but the worst thing is..you could never understand this..you just keep on defending them..and give me this bad feeling..thanks honey..

p/s : i don't know..entry agak hot setelah last entry psl red post tu..ok xde kaitan..i guess i'm going to have my pms soon..n thats a good reason for me to be like this..perhaps..T_T and suke hati la nak bahasekan diri ape pon..pernah ke aku complain blog ko..

Red post..

Nak update dengan kadar yang sangat pendek leh tak??wuuhuu...last2 entry ni akan terpanjang jugak..;p asenye laa kan..

Ape ek??owh...last saturday gua gi kenduri kawen kawan skola menengah merangkap classmate gua..Yani name die..merah you tema die..korang tengok sendirilah gambar2 kat bawah ni macam mane merah tak merah kan..

Just married..Bob & Yani..









kitorang bergambar ngan penantin konon nak amek berkat..;p
fadh confirm hang jalan dulu lepas ni.. ;)






Ade jumpe budak2 skola yang laen2..tapi diorang macam kenal tak kenal je gua..isk..isk..seday.. ok tipu tak seday pun.. =) takpela..maybe sebab gua takde FB..that's why macam tak cam sangat..dahla mase skola gua ni low prifile kan...hahaha.. ;p

So..semoga berbahagia untuk Yani dan pasangan..ok cek taktau nama husband dia apa..tapi depa ni duk panggil Bob..hee..to Yani n Bob..semoge kekal hingga akhir hayat..ok ayat agak sekema di situ..hmm..


percubaan pertame gua pakai cotton inner shawl..gua rase muke sangat bulat..wuhuhu..
b pun cakap macam tu.. ;p

pen off..



p/s: agak seday tak dapat jumpe kawan2 yang laen.. T_T

Wednesday, November 24, 2010

A walk..


Assalamualaikum..

Hye awak2 yang cantek n kacak sekalian.. ;p (dah habis sopan ni bagi salam bagai)..pendek tak tajuk entry?..;p..harini sebelah kaki gua da tecabot..(tetibe 'Gua'..hilang terus kesopanan dan kesusilaan tuh)..kire da layak la nak try masuk program Bersamamu kat TV3 tuh..(mintak sangat kan)..ehh..bukan2..gua penat..(penat yang penat bak ayat Wafaa)..

Mule gi beli tiket bas kat duta..(e-sok cek nak balik penang habaq mai neh)...then gi jaoh cikit ke OU..5 jam pusing2 dalam tu satu barang pun tak beli..ibu je dapat beli wallet..ape daa..then sempat la kitorang solat n makan2 dulu..pastuh gerak tak berape nak jaoh cikit gi IKEA..ikea lagi..gua beli tempat gantung tudung yang ade bulat2 banyak2 tuh..korang tau kot..

Mase jalan2 dalam ikea tu tetibe gua ternampak sorang mamat nih..gua rase gua kenal die..lame gua pikir..then teringat..die satu skola menengah ngan gua kat Dato' Onn dulu..tapi gua macam tak berape nak ingat name die..gua membuat andaian sendiri..hah!!..Hanif!..pastu gua cakap kat adik gua.."Aten..angah rase tu kawan angah la..Hanif.." tamat perbualan ngan Aten..

Yang pastinye mamat tu pun macam pandang2 kat gua..(ok statement ni ade tak berbaur perasan? ;p )...tapi kami masing2 tersipu2 nak mendapatkan kepastian..hahaha...dari awal masuk ikea sampai ke garisan terakhir (yakni kaunter pembayaran) kami asyik berselisih..kesudahan nya semua tu tinggal tanda tanya..wuhuhu..takpela..tak penting pun..ade yang lebih penting untuk difikirkan..i mich u so freakin bad hunny.. <3..tetibe>

Gambar amek tak banyak sangat la..tapi boley la sekadar di pinggirann..kire hidup korang masih boleh diteruskan la even tanpa gambar2 ni..lagipun bukan korang heran pun kan stakat gambar amek pakai camera cikai2 ni je..ahhahaha..ape daa..








asam laksa habis..kejam..da duduk da kan..makan je la bende laen..bersyukurla nak..





ade tak ala2 gambar amek gune DSLR..hahaha ;p






Ok da nak beredar..kene posing bajet hot cam ni dulu..konon2 candid..sile jangan meluat..hahaa..pen off!



p/s: fyp ohh fyp..daku runsing... -__-

Thursday, November 18, 2010

- untitled -

Hey awak..saye rindu awak..
baru dua hari kite jaoh..tapi da ase macam seminggu..
ni na kene tunggu sebulan lebey lagi baru masuk sem baru..
baru dapat jumpe balik..
caner..??...hurmmm.. ;(
cepat2 la sebulan berlalu..
perasaan ini sangat menyeksakan..
sebab minda ini tidak dapat berhenti dari memikirkan kamoo.. <3
yeah..can't stop thinking of u..teharu x b? ;p

Owh tibe2 teringat kejadian otw nak lek penang aritu..
memang takley blaa viva tuh..
(JANGAN MARAH EY SAPE2 YANG PAKAI VIVA GAK,ENTRY NI UNTUK MINAH TUH,BUKAN KORANG..HUAHUA)
bajet ko laju la nak main cucuk2 angin ngan kitorang kan..
tak dapat la derr..duk je belakang kitorang diam2..
nak suh ke kiri konon..ko ni skolah ke tak..
da depan tu ade kereta..kete depan ar slow..bukan kitorang..
ko nak potong sangat haa ko naek atas divider tu..
chaitt! gua marah ni..kalo kitorang brek tak pasal2 ko cium bontot kitorang plak an..
menangis ko nak settle ngan kitorang nanti..
last2 stuck dalam jem 10km before terowong tuh..
padan..takde makne nye ko leh sampai awal..hahaha..
orang laen pun nak balik raye jugak..
tapi takde la menjengkelkan macam ko..
ke ko tak pernah jumpe atau tau kewujudan perkataan ni.."SABAR"
budus!

Lewat sangat tak kalo nak wish selamat hari raye? ;)
and..raye haji orang tak bagi duet raye kan kan?
(correct me if i'm wrong..)
but i did..sebab abah suroh..
macam tak sampai ati lak tengok budak2 tu tercegat kat pintu uma..
bukan diorang nak masuk uma makan kueh raye pun..tunggu duet jew..
so dapatla diorang sorang singgit..nasib 3orang je..
pastu gua terus tutop pintu gate..kejam x?hahaha..
tapi gua ikhlas dengan pemeberian duit raye tu ok..
biar duit abah pun..heee.. =p

owh?entry ni tade gambar..sekian..

p/s: teringat nasi minyak mak..tibe2 kan? zareen! cepat anta beras!..eh salah..cepat datang jumpe aku!

Sunday, October 31, 2010

Hitam putih.. [edisi cinta]


Awak..saye ade bende nak cakap ngan awak ni..
awak dengar eyh..(bace la kan spatutnye?hihi..)

gambar tiade kaitan ngan entry sebab gambar tersebut
memperlihatkan aksi gadis yang gedik die terlebey cikit..huahuahua..
:
:
:
:
:
and yang bawah ni aksi beliau yang suggoh khusyuk wat keje..
tapi omey la b..huu.. <3

Awak..tau tak..
setiap kali saye jumpe awak..
saye rase macam takde ape2 sebab dah hari2 jumpe..
padahal hati saye rase macam nak jato dari dalam badan ni sebab teruje..

setiap kali saye dengar suare awak..
saye rase macam tak kisah sebab hari2 leh dengar..
padahal telinga saye tenang je sebab dengar awak berkate2..

setiap kali awak pegang tangan saye..
saye akan buat tak tau je sebab da penah berpegangan tangan ngan awak..
padahal tangan saye terase berat nak lepaskan tangan awak even untuk seketika..

setiap kali awak senyum..
saye tak hairan sebab dah selalu tengok awak tersenyum..
padahal senyuman awak tu sentiase buat hati saye cair sebab sangat cantik bile awak senyum..

setiap kali awak ketawa..
saye tak pelik sebab awak memang kuat ketawa, especially bile ketawakan saye..
padahal tawa awak tu buat hati saye lega sebab tu tanda ade ketika awak terhibur dengan saye..

setiap kali awak marah saye..
saye akan tetap tengok muke awak buat macam biase..
padahal dalam hati saye takut sangat kalau2 marah awak tu sampai ke tahap yang tak sepatutnye..

setiap kali awak merajuk dengan saye..
saye jarang nak pujuk awak sebab pikir awak merajuk tak tentu pasal..
padahal dalam hati saye selalu nak pujuk awak manje2 and hati saye bahagia sebab saye tau,merajuk awak tu tandanya awak sayang saye..

setiap kali kite gadoh..
saye akan cube untuk pertahankan diri saye yang saye rase betul..
padahal hati saye akan sentiase cakap takde sape yang sempurna and sentiase pikir saye tetap salah even tu salah awak..and and saye takut kalau2 saye kehilangan awak..

setiap kali awak mintak maaf dengan saye..
saye mesti akan cakap maaf awak tu tak cukup buat hati saye yang dah sakit sangat ni..
padahal percayalah awak..saye sentiase maafkan segala kesilapan awak..

and setiap kali kite berbaik daripada gadoh..
saye la manusia paling bahagia kat dunia ni..
sebab saye tau..awak masih milik saye..and saye tak hilang awak.. ;)

Awak..
saye sayang and cinta awak....sangat2.. <3
ok tu je saye nak cakap..
=)



p/s: tetibe mcm sangat jiwang..pe cer? huuu..owh..merujuk pada tajuk entry di atas, yang putih tu awak n itam tu saye sebab awak ske ckp sy keling.. =p tp mmg awak putih pun kan..bluwekkk..ily b.. <3


Thursday, October 21, 2010

Okay...i do miss u.. =(





Sangat rindu kat awak aten..
ase cam nak terbang gi kat ostel awak sekarang jugak!!
ok sangat tak logik..
kalau la awak dapat duk skali ngan angah..kan best.. ;)
nak bawak awak jalan2 sume tempat..
nak blanje awak makan best2..
nak ajak awak tengok wayang..
and and nak tengok awak gurau2 ngan die.. <3


Aten..nanti habis skola awak cakap nak duk ngan angah kan..
angah tunggu awak taw..
tapi jangan curang dengan husband angah nanti ten..hahaha.. ;p
angah sayang awak taw aten..
awak je satu2nye adik yang angah ade..
walaupun awak tak digelar adik dalam family kite..(padan!!) ;p
tapi awak tetap adik angah taw..hahaha..
tapi title "adik" tu akan jadi milik angah sampai bile2 taw ten.. ;)


Aten..angah tak sangke awak da besar panjang..
bile angah tengok2 balik gambar2 kite..
angah baru sedar awak da jadi anak dare da.. ;)
tapi seriously angah macam takleh terime awak da besar..
ase macam sekejap je mase berlalu...
ase macam awak tengah darjah 4 lagi sekarang ni..even da form 4 da..
(yang si aten plak duk cakap aku mcm form 4 lagi) :D
angah taknak awak besar aten..
sebab nanti awak da taknak manje2 ngan angah.. =(


Angah ingat lagi..sume kenangan2 mase zaman tak matang kite ten..
awak selalu:
  • dodoikan untuk angah sambil tepuk2 badan angah sebelum kite tido..lagu awak pelik je bunyik ten..sebab awak men hentam je nyanyi sebab mase tu awak tadika..lirik die lebey kurang mcm ni.."angah tido cepat..esok ibu dengan abah nak gi keje..atin nak gi tadika..angah dengan along pulak pegi skola..tidola angah.."

  • awak jugak slalu ikut je angah..kalo angah duk kat sofa depan,awak pun duk situ..angah masuk bilik,awak pun ikut..takley nak berenggang..

  • awak ske nyanyi lagu yang awak dengar tapi lirik awak tukar sendiri..contoh lagu "i dont wanna run away but i cant take it on united states"..sume lagu awak nak letak "united states"..tatau nape..

  • awak akan buat je ape yang angah suruh..kalo awak tak buat nanti angah merajuk..awak tau kalau angah merajuk awak da takde kawan nak maen2..so nak taknak awak kene patuh jugak dengan arahan tu..sian awak kan..angah ni tak patut buli awak..tapi angah sayang awak taw..tak tipu..

  • awak jugak selalu berpeluh kat atas bibir awak even duk dalam ekon..sihat betul awak ten..hehe.. ;)



Angah ingat lagi..kite selalu:

  • maen kejar2 dalam umah..angah mesti lari masuk bilik n then tolak pintu tak bagi awak masuk..tapi mase tolak tu awak tolak jugak pintu nak ukak..pastu angah jerit suruh awak "pakai ab zapper ten!!"(product kempiskan perut zaman dulu2 yang ade dalam tv tu) supaye awak dapat tenaga untuk tolak pintu tu..pastu awak buat bunyik konon2 tengah pakai ab zapper tu..then angah saje wat2 lembik tolak pintu then pintu pun terbukak dengan kuase ab zapper tu..awak sangat kuat aten..tahniah.. ;p

  • kite jugak mesti nak ade trademark..macam2 gaye..tapi trademark tu tak pernah kekal..asyik tukar2 je..

  • time makan nasi..bile ade lauk ayam..kite mesti nak berebut bahagian drumstick..sebab kite dua2 ske part tu..kadang2 nasib kite baik dua2 dapat part tu..kadang2 awak yang dapat..tapi lagi banyak angah yang selalu dapat kan..hahahaha ;p

  • mase balik kampung kite akan berebut kaen batik sebagai kaen basahan mase mandi..sebab awak taknak kaen yang bergelenyar tu..kite jugak ske tido depan tv sebab dalam bilik takde kipas..awak tak tahan panas..


Serious angah rindu awak aten..
tak sabar nak tunggu awak abes skola..
awak blaja ajin2 taw ten..
angah doakan kejayaan awak..
jage ibu baek2..
ade rezeki nanti angah belikan barang yang awak nak tu..k..
love u so much aten..<3

p/s: beliau pasti terharu dengan entry ni..;)



Tuesday, October 12, 2010

Selamat dijabkabul..Thanx semua yang hadir.. ;D


Ok..tajuk entry cam saye yang wewen..
but i'm not..hehee..
last sunday saye n sayang saye gi UPM Serdang..
wedding anak saudara aunty Faryzh..
mean aunty die punye anak saudara la..
ish..mane 1 korang lebih paham ek?
erkk..mane2 je la.. =p


Saiful & Rohazita..
thats the bride & groom..
so sweet in that pink & purple theme..
dari kad jemputan..pelamin..baju pengantin..
hiasan dewan..semua cantek.. <3
owh yaa..flower girl & pengapit pun sangat2 cute..
semoga bahagia & kekal ke akhir hayat..aminn.. ;)


Ni haa pengantin tu..diorang ni pakai biase2 je..
merendah diri kate mereka..
huahuahua...



Nice kan?..diorang ni officemate..kenal kat tempat keje..
eyh awak..same la kite kan..
kite kan kenal kat campus.. motif??



Box tu sangat comel..
its a gift untuk semua tetamu..
lelaki dapat butang baju melayu..
perempuan dapat keronsang tudung..
saye dapat lebey..
coz duduk semeja ngan chinese..
diorang talak pakai ini macam punya balang..
so..they give it to me meh..
thanx haa amoi2 sekalian.. ;)



Gambar kiri atas tuh Faryzh ngan cousin die..Naim..
bawah tu plak aunty die..maintain anggun ok..
n kanan tu tatau la couple mane ntah..<3



Bersame2lah kite menuju ke gerbang kebahagiaan..
tidak harus sebegini rupa ayatmu Amalina.. ;p




p/s : majlis kite bile plak awak..;) <3>


Wednesday, October 6, 2010

Pakaian Tradisional The Contest


Hye to sekalian readers..ok bunyik macam agak excited plak an.. ;)
actually tak excited mane pun..cume teruja je..hahh??*blurr face in a second..
nak gitau yang saye join contest ni..hee..
1st time ni join mende2 macam ni..saje suke2.. =D
contest ni Cik Hafidzah Hafidz yang wat..
dah lame jugak la contest ni wujud di alam maya ni..
tak kesahla..saje suke2..
ni die orangnyer yang wat contest tuh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

fieza 1
http://hafidzahhafidz.blogspot.com/


Sweet je kan? hee..luks so hot in dat red kebaya..
and i have decided nak anta gambar kat bawah ni untuk contest tu..
sile jangan pandang lame2 kerane akan membuatkan anda rase nak termuntah..
kalau tak muntah pun akan rase macam nak pening sikit2...hahaha..
.
.
.
.
.
.


I'm wearing kebaya labuh in this picture..
not so howt in this pink kebaya..wuuhuhu...

And this is me in orange baju kurung version.. ;)
hopefully dapat memikat hati penganjur..
of course la beliau akan terpikat an..an..(sile lempang dak ni laju2)
taknak cakap banyak..
sape rase nk join jugak..sile lah..okai.. ;)

Oh yaa..before beredar..
nak tag tiga orang untuk contest ni..
dan mereka itu adalah
.
.
.
.

pen off!


Monday, October 4, 2010

Tag dari Rapunzel..

Second time kene tag..tapi baru kali ni nak berkecimpung..
baru nak try jawab ni..hee..
tag ni come from Rapunzel Dada..
thanxs dear sebab tag Linn..Linn jawab ni.. =p

Apa benda paling penting dalam hidup korang?
Contact lense..kelam dunia tanpanya..hee..
My handphone pun sangat penting sebab "we" can always contact each other..=)

Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
Ubat gigi Colgate Total..with 12hr protection..huahuahua.. =p

Di manakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Takdela mengidam sangat..
tapi kalau dapat nak ade ros putih segar banyak2 kat seluruh perkarangan majlis..
and pastu nak ade sesi tari menari ngan pasangan..
and and mase menari pasang lagu tema kami..hikhik..
tema plak..prefer warne purple yg mcm burok2 ckit with silver..nice!
(macam box tu b!) =p
over tak?hahaha

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Yup, truly in love with him...<3>

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Selama-lamanya.. Insyallah..

Di mana korang selalu jumpa kekasih korang?
Of course lah kat campus..1 campus kot..hari2 jumpe..hee..
tapi tak pernah bosan taw..<3

Novel/buku/majalah terakhir yang dibeli?
Buku untuk subject OR..
"Introduction to Management Science with Spreadsheet"

Apakah nama penuh korang?
Tertera pada alamat blog saye..Amalina Binti Mansor..hee...? ;)


Antara mak dan ayah,mane korang lebih mesra?
Dua2 ok je..tapi lagi rapat ngan ma la nak compare dengan abah..

Namakan orang yang betul-betul korang nak
dalam hidup korang?
Arwah pa..T_T

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Washing machine kan ade..mesen sudaa..kire basuh sendiri jugak an?
sendiri letak sabun..sendiri tekan button..sendiri angkut n sidai... hahahaha

Dimanakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
Nak keliling satu dunia! Leh x??

Pilih salah satu, peluk atau cium?
Peluk!..=)

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag
-rambut dia cantekk..i loike..
-23 tahun, tua setahun daripada saya
-blog cute and simple..

5 benda yang paling disayangi dalam hidup

1- Necklace..(adiah dari ma)
2- My 22nd birthday present..(a gift from my baby)
3-Esprit watch
4-Laptop
5-Kalau nak cakap saye sayang rambut saye leh x??hee..


5 lagu yang paling suke dan selalu dengar
1- You're My Everytihng-Santa Esmeralda
2-Love Story-Taylor Swift
3- Lucky-Jason Mraz feat. Colbie Caillat
4- Halo-Beyonce
5- Today Was A Fairytale-Taylor Swift

Bila tarikh lahir dan kat mane korang sambut tahun lepas?
Tarikh lahir 18 September 1988..
Tahun lepas tak sambut coz mase tu tengah puase kot tak silap..
tapi tahun ni dapat surprise birthday party from my sayang n bestfren saye Wafaa..
thanx u'olls... hee..^_^

5 blogger yang korang nak tag


Ok dah! Jawab tau kawan-kawan? hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails