Wednesday, June 2, 2010

Sayang die sangat2..

me & zareen

Arini aku baru bace ade 1 entry my bff,Zareen post kat blog die..
die cite psl kawan die..n kawan tu adalah aku..
sangat2 teharuuu..sbb xpernah bace pun blog die sblum ni..
huu..truk punye kawan!!!
sy mintak maaf cik zareen sbb sy baru berkecimpung dlm dunie blogging ni..
nnt aku lanje roti ade telur kat atas die tu yg kte slalu beli kat liva kek tu eyh..
ngan air kotak apple skali..huuu..*nk amek ati neh..

even ta penah tulis blog psl zareen..but i'm always remember u my dear..
ko la sahabat aku yg plg gile2 n xdapat ditafsirkan segala tindak tanduknye..
perkara2 yg berlaku tatkala kite bersame sgt2 di luar jangkaan..
hahaha..*maksud aku gile2 meh!!
sayang sangat2 zareen zulaikha bt mohd shukri *tatau la btol x ejaan

mase kat skola rendah dulu la aku start kwn ngan die..mase darjah6..
die ni pengawas taw..awl2 taon tu xrapat sgt ngan die..
dlm klas die duk blkg skali ngan raiha n sape tah sorg lg..
aku duk dpn skali ngan kembar nadia natasha..
tp kitorg start baek sbb mase klas sains, dalam makmal kitorg duk semeja..
mcm yg zareen ckp la dlm blog die,berebut tanak duduk sblh ester..
cian ester..die xbersalah..*ntah2 ester da wangi skrg,lawa gile..

psl game lawan mata ngan ester tu xsure mcm mane leh tercetus..
tp siyes cakap..gile pedih ar mata ni duk tahan xmo bg bekelip..
ester bukan calang2 orangnye k..die pesaing yg hebat..
ingat lg cikgu nazri tanye ester ayah die keje ape dpn klas..
cara die jwb sgt cute.."ayah keje buat mechine!!"..
tatau nape aku ngan zareen msti gelak bile tringat psl tu..

cukup psl ester..ni cte kat skola menengah plak..
mase kat skola, form1 xsame klas..form2 same..
then form3 n form4 xsame blk..form5 baru sekelas blk smula..
kat uma aku dulu ade ayah aku pasang buaian kat pokok..
petang2 aku slalu duk maen buaian tu ngan zareen..
zareen prnh adiahkan baju warne putih mse besday aku yg ke brp ntah..
die jgk pernah bg adiah botol kaca ade siput2 dlm tu..thanx sgt2..
*smpai skrg simpan taw botol tu..huu
kitorg prnh celebrate new year kat jeti tudm je..hehee..
kitorg jgk prnh camping kat blkg uma kitorg je..
pasang kemah siap..wat bbq..syafa,fad n nabila kot join skali..
blkg uma pun jadi keje..huu..best sgt2 mase tu..

teringat mase form5,zareen kne tukar skola sbb ayah die nk pindah alor star..
ceday cgt2 time tu nk bepisah ngan die..
mase angkat2 barang kat uma die lg ceday..
sbelum die nk gerak pindah tu sempat masak tomyam utk die wat kali terakhir..
mase tu kwn2 laen pun ade..
zareen sempat mkn sup tu brp sudu je sbb ayah die da nk gerak..
mmg xley lupe sgt2..*nnt nk masak tomyam lg utk zareen..

skrg masing2 da duk jaoh..blaja 1 universiti tp laen2 institute..
zareen RCMP n aku IPROM*porim bak kate zareen
but kitorg still keep in touch..
n sampai bile2 pun akan mcm ni..

kitorg selalu pertikaikan ttg:
- habuk masuk mata @ mata masuk habuk?

kitorg slalu gune:
- bahase perantara yg cakap sekerat2

kitorg sgt suke:
- beli chewing gum petak2 kat pernama byk2 pastu promote kat skola
- ungkit kisah2 lame mase on call pastu gelak mcm tiada hari esok
- kucin
- mengajuk cara cakap org

kitorg pernah:
- kene panggil ngan ustazah sopiah sbb maen spirit of the coin kat skola
- gado skali je mase kat tusyen cikgu fazidah sbb berebut tempat duduk

kitorg akan secara automatik:
- tanye ant. satu same laen "kite kat mane skunk ni?kat churh!" bile lalu dpn library tu

Die kawan baek sy..sy xmo hlg die..wuuu..nk kawan ngan zareen smpai bile2.. =)

p/s : nnt cite psl bff yg len plak ey..just wait..heee.. (",)


3 comments:

miss zareen said...

hang la org paling kelaka dalam dunie

Cik Ct Fadzil™ said...

salam.. ct pn ada bff yg ct da aggp mcm kak kndung sdiri.. nma dye muslina bt mad nayan..
laupn ct ngn dye sma umo, tp da tbiasa pggil kak.. hehee.. rmai rsa plek ngn kmi dsbbkn pggilan tu.. hehee.. ct mmg rpat sgt2 ngn dye.... tsgt2.... hehee.. mlebehi ct ngn sang kkasih asanya.. hehee..
eish2 byk mbebel lak ct ni, maaf taw... ;)

p/s ; syum slalu... :) wassalam..

Miss Dayu said...

kamu rupenyer...tq lalu lalang blog kita...rajin2 la jenguk yer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails